Dyrlege hjem

Veterinærtjenester på Østlandet

Vi har nå 2 veterinærer i teamet, Gry Eskeland som jobber ved Evidensia Moss Dyreklinikk og vår veterinær Tine Berge som tilbyr ulike veterinærtjenester ved hjemmebesøk.

Har du en katt eller hund som ikke liker transport eller ikke liker dyreklinikken, så kan et hjemmebesøk gjøre det lettere. 

Fokuset er på å gjøre håndtering og undersøkelse så positiv som mulig, og veterinæren lytter til dine behov og ønsker.

Har du mange dyr, kan det svare seg å få dem undersøkt samtidig, f.eks kaniner eller smådyr.

Tjenester som tilbys er bl.a.:

  • Siste farvel hjemme (hjemmeavlivning) 
  • Vaksinering
  • Helsesjekk av kattunge- og valpekull

Reisekostnader kommer i tillegg til prisen på tjenestene.
Bestilling av veterinær hjemmebesøk;
send mail til: tine@dyreatferd.no, tlf 952 04 612

Fryktfri håndtering – Gry Eskeland
Mange hunder sliter med å besøke veterinæren, og spesielt med å bli undersøkt og bli sjekket med rare øye og øreinstrumenter, stetoskop, eller lignende.

Det å bli holdt fast er det mange som sliter med, og det kan trenes til å bli mer positivt. Nå tilbyr veterinær Gry Eskeland timer der fokuset er på å trene på undersøkelser som er under fryktnivået til din hund, ved bruk av gradvis tilvenning, tålmodighet og en start-stopp-knapp.

Gry kan tilby slike timer ved Evidensia Moss Dyreklinikk, tlf. 69254885

Ta kontakt hvis du ønsker en slik time, og legg til hvilke utfordringer hunden har, helsemessig og håndteringsmessig,

Gry kan tilby klippekort, ved ønske om flere timer.

 

Siste avskjed (avlivning hjemme)
Det er en vanskelig tid når dyret nærmer seg slutten av sitt liv. Når er det riktig å avslutte og hvordan kan vi gjøre den siste dagen best mulig? Vi har et ansvar som dyreeiere for å ta den siste avgjørelsen om når det er best å avslutte, og det kan vi som dyrleger gi råd om.

Hvordan er hverdagen for den eldre katten eller hunden? Kan han gå ut på tur, eller vil han helst være inne? Kan han holde seg renslig eller har han mindre kontroll?
Kan han høre/se eller blir han redd når noen kommer brått på? Det er ikke nok at hunden fortsatt har lyst på mat – alle de hverdagslige syslene må sees i sammenheng. Mange hunder og katter som har det vondt kan fortsatt ha god matlyst. Mange sier til seg selv at når hunden må medisineres for smerte, så er tiden inne for å si farvel. Moderne smertestillende medisiner er milde på bivirkninger og det er ingen grunn til å la være å gi medisiner den siste tiden. Noen hunder får også tegn til alzheimer (Canine cognitive dysfunction), og dette finnes det også medisiner og kosttilskudd for. Spør dyrlegen, så får du gode råd. For mange dyr er det mest skånsomt å avslutte livet hjemme med familien i trygge omgivelser. Det kan oppleves mindre stressende for både folk og dyr.

Ta kontakt på mail til post@dyreatferd.no eller mob.93993778 om du er interessert i denne tjenesten.