Britt Janne Karlsen

Atferdskonsulenter

Mail: brittjanne@dyreatferd.no

BERGEN
Britt Janne Karlsen, 54 år, bosatt i Øygarden kommune, utenfor Bergen kommune. Trening av dyr og dyrevelferd har alltid interessert meg, og mine første treningsøkter startet med mine bestefar sine katter da jeg var ca ni år. Jeg har vært tilknyttet Fjellanger hundesenter i vel 17 år, og det var også ved Fjellanger jeg tok instruktørutdannelse på hund, og jeg hadde valpe – og unghundkurs i flere år. I tillegg har jeg hatt seminar om atferdsproblemer som tema i Fjellanger hundesenter sin årlige fagutdanning. Når det gjelder hundeaktiviteter har jeg snust litt på både lydighet, freestyle, rally, utstilling og agility.

Siden 2008 har jeg hatt treningstimer, veiledning og atferdstimer. Formidling og veiledning som angår dyrevelferd, trening og dyr er områder som engasjerer meg stort. En spennende periode i mitt liv var da jeg jobbet i tollvesenet og trente og hadde en narkotikahund som nærmeste kollega. I 2008 ble jeg ansatt ved Akvariet i Bergen for å trene seler, og jeg jobbet fem år på Akvariet blant annet med miljøberikelse og trening av flere ulike arter, bl a sel,
sjøløve, arapapegøye, pingvin, silkeape og skjeggagam. I 2011 og videre år tok jeg serien for atferdskonsulenter ved NMBU, og ellers har jeg
fått inspirasjon fra ulike seminar med tanke på dyr og trening gjennom de siste 24 årene. Forebygging som tema har vært vesentlig for meg, fra jeg tok forebyggende miljøarbeid for barn og unge ved distriktshøyskolen i Sogndal i 1986.

Har også fagene kommunikasjon og formidling fra blant annet Universitet i Bergen og pedagogikk fra Høgskulen på Vestlandet. I august 2013 startet jeg å jobbe som lærer ved Stend vgs ved linjen for hundefag, og jeg underviser i hundefag, entreprenørskap, og jeg er også ansvarlig for elever som utplasseres i bedrifter relatert til hund. Jeg er veldig takknemlig og happy for nå å gå inn i et samarbeid med Dyreatferdssenteret!