Anna Bjurgård Compton​

Atferdskonsulenter

Telefon: 97 579 379
Mail: anna@dyreatferd.no

Bor i Hyggen, Røyken

«Properly trained, a man can be a dog’s best friend» ~Corey Ford

Jeg ønsker å hjelpe dyr og eiere, til å fungere optimalt sammen via kommunikasjonen og samarbeid. – Lykkelige dyr & Lykkelig eiere

I februar 2013 var jeg en av de første til å fullføre en norsk utdannelse innen atferdsterapi for hund og katt. Denne utdanningen er i regi av NAS (Norsk Atferdsgruppe for Selskapsdyr) og UMB (Universitet for miljø- og biovitenskap).

Som bakgrunn har jeg en master utdanning innen Etologi – Husdyrvitenskap fra NMBU(Norges Miljø-og biovitenskapelige universitet (med utveksling til Budapest for arbeid på den etologiske avdelingen på ELTE universitet som drives av Ádám Miklósi, PhD, DSc). Etologi er enkelt forklart, læren om dyrs atferd, jeg har hovedfokus på det som kalles sports- og familiedyr, altså hund, katt og hest.

I tillegg har jeg en Bachelor i Pedagogikk fra UiO(Universitet i Oslo) og er utdannet dyreassistert terapeut ved UMB og Antrozoologisenteret. Jeg har også tatt Canis Klikkertrenerutdanning (1årig) og Canis Klikkerinstruktør utdanning (1-årig).

Siden 2012 har jeg eid og drevet firmaet; Compton’s Harmony Dyretrening hvor jeg har tilbudt atferdsveiledning, privattimer, kurs, foredrag og andre oppdrag. Jeg har hele veien hatt et tett samarbeid med Veterinær-atferdskonsulent Gry Eskeland og fysio./rehab. terapeut/hundetrener Carola Brusevold.

Nå har vi i tillegg fått med oss dyktige Anne Kristin Mellgren på laget. Jeg har også et samarbeid hvor jeg jobber som instruktør for Canis-konsernet med blant annet utdanning av Diabeteshunder. På årsmøte i 2013 ble jeg valgt inn i styret i NAS og i 2016 ble jeg valgt inn som leder, her satt jeg frem til 2018, hvor jeg valgte å si fra meg vervet for å fokusere på nye muligheter.

Faglig brenner jeg for dyrs rettigheter, velferd og deres plass i samfunnet. Jeg ønsker å ha fokus på preventivt arbeid ved å informere allmennheten. Mangel på kunnskap er vår største fiende og tilegnelse av kunnskap er nøkkelen til forståelse og integrasjon.

Vi må jobbe for å fremme kunnskap i alle ledd både hos den generelle befolkningen, hos politikerne, så vel som hos oppdrettere, hundeklubber, eiere mm. Jeg synes også det er spennende å se hva dyr kan klare, ved å la de få bruke sine medfødte egenskaper, derfor driver jeg aktivt med bl.a. søksarbeid med redningshunder.

Vi har hatt hunder i familien i hele mitt liv. I voksen alder har jeg variert mellom 1-5 hunder, for tiden har jeg bare 1 hund og har valgt å ikke ta inn flere for tiden, for å fokusere på å starte opp Dyreatferdssenteret.

Hunden jeg har i dag er Kinyu, en Toller hannhund født i 2017 som er tiltenkt å godkjenne som redningshund. Personlig så har jeg hatt og drevet med dyr i hele mitt liv.

Jeg har vært innom flere hunderaser som bl.a. boxere, tollere, golden, rottweiler og malle. På hestefronten begynte jeg ved 5 års alder og tok opp konkurrering så snart jeg fikk mulighet.

Drev aktivt med sprang, dressur og kjøring, samt deltok i NM i Mounted Games. Når jeg var 17 år så flyttet jeg i 1år til New Mexico i USA, hvor jeg var så heldig å få bo på en ranch med ca.30 hest, hvorav 4 avlshingster.

Her fikk jeg prøve meg innen avl, innriding, kjøp og salg mm. Siden så har jeg holdt på med hest av og på ved siden av studiene når jeg ser muligheten.

Katter har vært endel av familien de siste 9 årene. Dette er livet for meg!

Tilbyr hjemmebesøk og atferdskonsultasjoner på Kolbotn Dyreklinikk og GoodDog Frogner.